God kommunikation er altafgørende for dit parforhold!

Når parforholdet er i vanskeligheder, er dårlig og manglende kommunikation ofte et af de første tegn. Mange af de par jeg hjælper……

Omkring 70-80% af de par jeg har i parterapi, nævner dårlig eller manglende kommunikation som den primære faktor til, at parforholdet er kuldsejlet. Mange par beskriver det som om de taler to forskellige sprog, og ofte har begge oplevelsen af ikke at blive hørt og forstået. Det skaber utryghed og det resulterer ofte i at afstanden mellem jer vokser.  Når afstanden vokser, bliver det endnu sværere at kommunikere åbent og ærligt sammen. Det starter en nedadgående spiral, hvor afstanden mellem jer bare bliver større og større, og intimiteten og nærheden mellem jer langsomt forsvinder.

Kommunikation Parforhold parterapi

Måske kan du også nikke genkendende til nogle af disse udfordringer:

  • I misforstår hinanden og ender med at skændes og mundhugges om de mindste ting
  • Der er generelt en dårlig stemning mellem jer
  • Måske er I mere eller mindre holdt op med at snakke sammen, fordi I frygter at det starter en konflikt eller et skænderi
  • Afstanden mellem jer bare vokser og vokser

Så er I desværre ikke de eneste som er havnet i et negativt mønster, hvor kommunikationen er blevet svær og måske ligefrem utryg.

De fleste par som oplever dårlig eller manglende kommunikation, efterlyser redskaber til at lære at kommunikere bedre sammen og forstå hinanden.

God kommunikation og dybe samtaler er fundamentet for et godt parforhold!

er den røde tråd, at kommunikationen i langt de fleste tilfælde er den primære faktor for, at parforholdet ikke fungerer optimalt. Og det er uanset om det er et par som har levet sammen i flere/mange år med fælles børn eller det er sammenbragte familier.  

Redskaberne og forståelsen for at det er nødvendigt at snakke om tingene for at få det hele til at fungere, mangler simpelthen i mange tilfælde😏

Jeg oplever også at kommunikationen oftest er den største hurdle

 for at parforholdet kan fungere optimalt

Det er gennem kommunikationen at I lærer hinandens holdninger og synspunkter at kende og ved at lytte og komme hinanden i møde på en god måde kan mange ting løses og samtidig giver en god dialog følelsen af nærvær, samhørighed og samarbejde. Dermed trives kærligheden bedre😉

Aktiv lytning og klar kommunikation er et vindue ind til din partners verden – virkelig at blive hørt og mødt er noget af det mest tillidsskabende, helende og forløsende i et parforhold. ja, i alle relationer.

Mange er bange for at tage hul på en snak fordi det oftest ender ud i en diskussion eller en direkte konflikt som kan føles ret opslidende og som kan være svær at løse.

Nærvær skabes gennem samtaler og dialog 

Styrk kommunikationen og få et

God kommunikation

Dårlig kommunikation

Kommunikation i parforhold

Parforhold kommunikation øvelser

Bedre kommunikation

Kommunikation parforhold

Bedre kommunikation i parforhold

Parterapi kommunikation

Hvad er god kommunikation

Hjælp til kommunikation i parforholdet

Så mit råd her er:

1. Tryghed, tryghed, tryghed

Husk at spørge hvordan din partner har det. Stil nysgerrige spørgsmål – jeg er helt sikker på at din partner gerne vil svare. 

Prioritèr tid sammen så det kun er jer to det handler om. Tag små korte snakke om hvordan I hver især har det og sørg for at få nogle positive oplevelser sammen.

Og her spiller evnen til at kunne kommunikere på en god måde ind.

Et parforhold passer ikke sig selv!

Det skal passes, vandes og gødes for at få optimale betingelser for at lykkes, så begge parter trives!

Læse mere om parterapi

Hvor ofte lytter vi egentligt ordentligt til hinanden? Ofte sidder den der ikkelige har ordet bare og venter på, et ophold i samtalen, så vedkommende kan sige sin mening.

Til forside